Black Friday 2022

Black Friday kedvezm√©ny kuponok2022-Ben a Black Friday hivatalosan¬†november 27 lesz.¬†A Black Friday, azaz, fekete p√©ntek az √©v legnagyobb v√°s√°rl√°si rendezv√©nye, szinte mindenki erre az idŇĎszakra v√°r. Ha te is szereted a ki√°rus√≠t√°sokat vagy a hatalmas kedvezm√©nyeket, akci√≥kat, akkor j√≥ helyen j√°rsz. T√∂bb sz√°z kereskedŇĎ online aj√°nlatait tal√°lod meg n√°lunk.
Ebben az idŇĎszakban orsz√°gszerte lehetŇĎs√©ged van a kiv√°lasztott web√°ruh√°zakban a legjobb √°rakon v√°s√°rolni. Ne habozzon, haszn√°ld ki a kedvezm√©ny k√≥dokat, kuponokat, √©s v√°s√°rolj √≥ri√°si kedvezm√©nnyel. Black Friday akci√≥k alkalm√°val t√∂bbet sp√≥rolhatsz. Haszn√°ld ki a Black friday lego , pandora black friday, swarovski black friday, jbl black friday vagy jysk black friday √©s xiaomi blac friday akci√≥kat √©s a playstation black friday a kuponk√≥dok.hu oldalon.

Tal√°lt√°l egy j√≥ kupont, kedvezm√©nyt? Oszd meg vel√ľnk ide kattintva

√Ėsszes kupon & kedvezm√©ny

√ćratkozz fel Black Friday √©rtes√≠tŇĎre!

Mi a Black Friday és mi a célja?

A¬†Black Friday¬†eredetileg¬†egyetlen konkr√©t nap¬†volt, amikor a kereskedŇĎk nagy le√°raz√°sokkal √°rasztott√°k el a v√°s√°rl√≥kat.¬†Ma m√°r ez a nap az akci√≥s (online) v√°s√°rl√°sr√≥l sz√≥l. Sokan √≠gy keresnek m√©g a Black Friday kifejez√©sre:¬†n√©pszerŇĪ term√©kek, hatalmas kedvezm√©nyek.
Magyarul a Fekete P√©ntek jelens√©g m√°ra¬†kinŇĎtte¬†eredeti jelent√©s√©t, √©s nem csak november utols√≥ p√©ntek√©n lehet √≥ri√°si kedvezm√©nnyel v√°s√°rolni. Sz√°mos kereskedŇĎ a Black Friday elŇĎtti idŇĎszakban kezdni meg ezt az idŇĎszakot.

A Black Friday Amerik√°b√≥l indulva terjedt el, ahol a H√°laad√°st k√∂vetŇĎ p√©nteket, azaz november negyedik p√©ntekj√©t nevezt√©k el √≠gy. Ilyenkor a kereskedŇĎk √≥ri√°si akci√≥kkal nyitj√°k meg a kar√°csony elŇĎtti v√°s√°rl√°si idŇĎszakot.

Más országokban a Fekete Péntek

Nev√©vel ellent√©tben a Black Friday, azaz a Fekete P√©ntek, nem egy gy√°szos esem√©ny. Eredet√©nek √ļgy magyar√°zz√°k, hogy november negyedik cs√ľt√∂rt√∂kj√©n l√©vŇĎ H√°laad√°s √ľnnep√©t k√∂vetŇĎ p√©nteki napon fordult √°t a kereskedŇĎk legt√∂bbj√©nek √©ves √ľzleti eredm√©nye a feket√©vel √≠rt profitba. Ez√©rt az √°ruh√°zak j√≥ r√©sze eddig az idŇĎszakig v√°r, hogy azt√°n az indul√≥ kar√°csonyi szezonban learathassa eg√©sz √©ves munk√°ja gy√ľm√∂lcs√©t.

A Black Friday akci√≥kat egyre t√∂bb √©s t√∂bb orsz√°gban hirdetik meg a kereskedŇĎk, hiszen november v√©g√©n sokaknak m√°r am√ļgy is a kar√°csonyi √©rt√©kes√≠t√©si idŇĎszaka zajlik. Azon kereskedŇĎk, akik ebben a kedvezm√©nyez√©si versenyben nem akarnak lemaradni versenyt√°rsait√≥l, mindenk√©pp besz√°llnak ebbe az ŇĎr√ľletbe.

A Black Friday a Magyarorsz√°gra 2014-ben √©rkezett meg, √©s elsŇĎsorban az e-kereskedelmi piac nagy szereplŇĎi honos√≠tott√°k meg.

A Black Friday csak az online vásárlásról szól?

√ČrtelemszerŇĪen nem. Ma egy mag√°ra valamit is ad√≥ √ľzletnek van m√°r web√°ruh√°za, √≠gy az akci√≥kat online is ig√©nybe lehet venni. Ezen online kedvezm√©nyek √∂sszegyŇĪjt√©s√©re hoztuk l√©tre ezt az oldalt.

Ha Black Friday alkalm√°val¬†nem online¬†szeretn√©l v√°s√°rolni, √©rdemes a nagyobb bev√°s√°rl√≥k√∂zpontokba ell√°togatni, ahol szinte minden √ľzletben t√∂m√∂tt sorokban lehet kiv√°rni a p√©nzt√°rhoz val√≥ jut√°st.

A legnagyobb √ľzletek akci√≥znak

Az idei Black Friday alkalm√°val lehetŇĎs√©g lesz edigital black friday, euronics black friday √©s emag black friday akci√≥kb√≥l v√°logatni. Nem marad ki term√©szetesen az Alza Black Friday¬† a decathlon black friday √©s a ikea black friday, zara black friday, bershka black friday.

A fekete péntek mítosz

Tal√°n m√©g sosem gondolkodt√°l azon, honnan indult ez az eg√©sz ŇĎr√ľlet, mi√©rt fekete √©s mi√©rt p√©ntek. De ahogy mondani szokt√°k, mindennek megvan a maga t√∂rt√©nete, √©s ez al√≥l a fekete p√©ntek sem kiv√©tel. Mi t√∂bb, az eredet√©t is m√≠toszok √∂vezik, ha a neve nem lenne egy kis rejt√©ly.

A k√∂zhiedelemmel ellent√©tben a nevet elŇĎsz√∂r nem az √ľnnepet megelŇĎzŇĎ v√°s√°rl√°si rohamra, hanem az amerikai aranypiac 1869. szeptember 24-i √∂sszeoml√°s√°ra haszn√°lt√°k. Az t√∂rt√©nt ugyanis, hogy k√©t nagyrav√°gy√≥ √°lmokkal rendelkezŇĎ Wall Street-i c√°pa, Jay Gould √©s Jim Fist elkezdte felv√°s√°rolni az aranyk√©szleteket, hogy felhajtja az √°rakat, majd hihetetlen haszonnal eladja azokat. Terv√ľk azonban “p√©nteken” balul s√ľlt el, √©s a tŇĎzsde szabades√©sbe kezdett, csŇĎdbe juttatva gazdagokat √©s szeg√©nyeket egyar√°nt.

A keresked√©shez sokkal szorosabban kapcsol√≥dik – b√°r kiss√© pontatlan √©s sokak √°ltal elutas√≠tott – az az elm√©let, amely szerint a v√°llalatok a vesztes√©ges napjaikat piros, a nyeres√©ges napjaikat pedig fekete sz√≠nnel jegyezt√©k. A h√°laad√°st k√∂vetŇĎ p√©nteken a legt√∂bb kereskedŇĎ sz√°ml√°ja pozit√≠v eredm√©nyt mutatott, √≠gy a napot fekete sz√≠nnel jegyezt√©k.

Az elnevez√©s val√≥di gy√∂kere val√≥j√°ban valamikor az 1950-es √©vekben kezdett elterjedni. Akkoriban a philadelphiai rendŇĎrs√©g a h√°laad√°st k√∂vetŇĎ k√°oszt fekete p√©nteknek nevezte el, mivel a turist√°k √©s a k√ľlv√°rosiak el√°rasztott√°k az utc√°kat, hogy r√©szt vegyenek a m√°snapi Army-Navy futballmeccsen. Mik√∂zben ez a t√∂meg a kereskedelem sz√°m√°ra megn√∂vekedett forgalmat jelentett, a lop√°sok mellett a helyi rendfenntart√≥knak hossz√ļ √©s frusztr√°l√≥ mŇĪszakkal kellett szemben√©zni√ľk.

Az 1960-as √©vekre a fekete p√©ntek √∂n√°ll√≥ fogalomm√° v√°lt Philadelphi√°ban, de sajnos a m√∂g√∂ttes jelent√©s m√©g mindig negat√≠v felhanggal b√≠rt. Ennek visszaszor√≠t√°sa √©s a pozit√≠vabb meg√≠t√©l√©s megteremt√©se √©rdek√©ben a kiskereskedŇĎk √∂sszefogtak, hogy a nap ink√°bb a kar√°csonyi bev√°s√°rl√°s kezdet√©rŇĎl √©s a v√°rakoz√°sr√≥l sz√≥ljon. A kezdem√©nyez√©s olyan sikeres volt, hogy az 1980-as √©vek v√©g√©re eg√©sz Amerik√°t bej√°rta a kifejez√©s, √©s tov√°bb terjedt m√°s kontinenseken is.

Sz√°mos online √°ruh√°z k√≠n√°l egynapos akci√≥kat – mint p√©ld√°ul az e-kereskedelem napja, a fekete p√©ntek, a cyber h√©tfŇĎ √©s m√°s marketingkamp√°nyok -, hogy √°rengedm√©nyt adjanak term√©keikre, t√∂bbnyire extra bev√©tel √©rdek√©ben, de ezek az akci√≥k arra is szolg√°lnak, hogy az internetfelhaszn√°l√≥kat az online v√°s√°rl√°s elŇĎnyeirŇĎl t√°j√©koztass√°k.

Négy ok, amiért érdemes online vásárolni:

Kényelem

Nem kell aut√≥ba √ľlnie vagy t√∂megk√∂zleked√©st haszn√°lnia. ElŇĎfordult m√°r, hogy dug√≥ban √°llt√°l, k√©nyelmetlen√ľl √°llt√°l egy zs√ļfolt buszon csomagokkal a kezedben, √°zva v√°rt√°l a buszmeg√°ll√≥ban a villamosra, vagy egy √≥r√°t √°llt√°l sorban a buszra? Ideges√≠tŇĎ, nem igaz? K√©pzelje el, hogy k√©nyelmesen √ľl az √≠r√≥asztal√°n√°l az irod√°ban, vagy otthon a nappaliban a csal√°dj√°val, √©s ugyanazok√©rt a term√©kek√©rt vagy szolg√°ltat√°sok√©rt ny√ļl, amelyekre kor√°bban annyi idŇĎt √©s energi√°t ford√≠tott.

Szélesebb választék

T√©ny: egyetlen √ľzlet sem tud akkora v√°laszt√©kot k√≠n√°lni, mint az internet. Ha bemegy egy √ľzletbe, m√©g a legnagyobb hipermarketekben is jelentŇĎs fizikai akad√°lyok vannak, m√≠g az interneten gyakorlatilag nincsenek ilyen fizikai akad√°lyok.

Olcsóbb

Az interneten az √°rak √∂sszehasonl√≠that√≥ak. Ha bemegy√ľnk egy √ľzletbe, egy adott term√©knek egyetlen √°ra van. Ha az interneten keresni kezd egy term√©ket, akkor a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ web√°ruh√°zak k√ľl√∂nb√∂zŇĎ aj√°nlatait olvashatja, √©s kiv√°laszthatja a legjobbat. Az √°rak √°tl√°that√≥s√°g√°n k√≠v√ľl van egy m√°sik oka is annak, hogy a term√©kek olcs√≥bbak az interneten, ez pedig a k√∂lts√©gek. Egy √ľzletnek b√©rleti d√≠jat kell fizetnie, gyakran hatalmas szem√©lyzettel, p√©nzt√°rosokkal, rakt√°rosokkal, √ľgyf√©lszolg√°lattal, rakt√°ri dolgoz√≥kkal stb., m√≠g egy web√°ruh√°z egyetlen gar√°zsb√≥l, ak√°r egyszem√©lyes v√°llalkoz√°sk√©nt is k√©pes ugyanazt a term√©ket biztos√≠tani.

Biztons√°gos
Ne legyen bizalmatlan, hiszen az online v√°s√°rolt term√©kek ugyanatt√≥l a gy√°rt√≥t√≥l sz√°rmaznak, mint a boltban v√°s√°rolt term√©kek, √≠gy ugyanazzal a garanci√°val rendelkeznek. Ha agg√≥dik, hogy esetleg nem fog tetszeni a term√©k, ne agg√≥djon. A t√∂rv√©ny elŇĎ√≠rja, hogy 8 napon bel√ľl indokl√°s n√©lk√ľl visszak√ľldheti az √°rut.

Milyen termékek vannak akciósak a fekete pénteken?

Black Friday alkalm√°val az eMAG, edigital, notebook.hu, hervis, ecipo, about you, ccc √©s szinte az √∂sszes l√©tezŇĎ web√°ruh√°zban t√∂bb milli√≥ term√©ket tal√°l, amelyeket nem csak az eMAG forgalmaz, hanem ezek egy r√©sz√©t az eMAG Marketplace partnerei is forgalmazz√°k, mivel m√°s forgalmaz√≥k az eMAG oldalon kereszt√ľl √©rt√©kes√≠tik term√©keiket a Marketplace-en.

Fontos megjegyezni, hogy a k√©t √©s f√©l milli√≥ term√©k k√∂z√ľl nem mindegyik szerepel a Black Friday akci√≥ban, √©s hogy az emag.com oldalon nem minden term√©k v√°s√°rolhat√≥ meg kedvezm√©nyes √°ron a Black Friday akci√≥ sor√°n. A Black Friday akci√≥ csak a felt√ľntetett term√©kekre √©rv√©nyes, azaz csak az akci√≥ aloldal√°n felsorolt term√©kek tartoznak bele.

Hogyan lehet megk√ľl√∂nb√∂ztetni a Black Friday akci√≥t a t√∂bbitŇĎl?

Keresse a Black Friday feliratot! A Black Friday prom√≥ci√≥ban szereplŇĎ term√©kek k√ľl√∂nleges, egyszeri aj√°nlatok, ez√©rt korl√°tozott mennyis√©gben √°llnak rendelkez√©sre. A szervezŇĎk csak a felt√ľntetett kedvezm√©nyekkel rendelkezŇĎ, a Black Friday akci√≥ megk√ľl√∂nb√∂ztetŇĎ c√≠mk√©j√©vel ell√°tott term√©keket √©rt√©kes√≠tik e korl√°tozott k√©szlet erej√©ig. Azok a term√©kek, amelyeken nem szerepel az al√°bbi k√©pen l√°that√≥ piros ‚ÄúBlack Friday akci√≥‚ÄĚ felirat, nem tartoznak a Black Friday akci√≥s aj√°nlatok k√∂z√©.