Az egészséges közeg lelki és fizikai szinten egyaránt lényeges, ami a legtöbbet adhatja a babának, ezáltal a családnak. Gyakran hallani azt a nagyon is igazságot, hogy támogasd az anyát, ezzel támogatod a legjobban a babát. Milyen igaz! Így nem meglepő módon az alábbi öt tipp a család egészének hasznára válhat!

1. Irány a természet!

Bár kezdő szülők hajlamosak túlfélteni a gyermeküket, de a friss levegőn sétálni minden korban nagyszerű ötlet. Ha a gyermek az időjárásnak megfelelően van beöltöztetve, és ha a rendelkezésre álló babakocsik közül az lép elő befutóvá, aminek a tulajdonságai harmonizálnak az egyéni igényekkel, akkor semmiféle baj nem lehet. Ahol a család, ott a kisbaba is otthon érzi magát. Eleinte rövidebb sétákat érdemes tenni, de idővel akár tényleges kirándulások is szóba jöhetnek, ha ez a család számára is kikapcsolódást jelent. Utóbbi kitétel nagyon fontos, mert a cél a közös jóllét!

2. Együtt, közösen – valódi ajándék

Bár ez a tipp nem érint mindenkit, de az ikergyermekes vagy „orgona síp” gyerkőcös családokban érdemes olyan babakocsit beszerezni, amibe a lurkók egyszerre betehetőek, és aminek a segítségével a kimozdulások öröme együtt élhető meg. Ez mindenki számára sokat jelent, ráadásul nem nehéz belátni, hogy óriási könnyebbség is egyben.

3. Természetvédelem – csak természetesen

A kisgyermekes mindennapok elsőre úgy tűnik, hogy elképesztő mennyiségű hulladék termelődésével járnak együtt. Ám a szemét mértéke egyrészt csökkenthető, másrészt annak minősége is megváltoztatható. Az acél szerkezetű babakocsi például tartósságot ígér, így akár több generációt is kiszolgálhat, ami által a felesleges hulladéktermelés teljesen megakadályozható.

4. A takarékosság környezetbarát választás is egyben

Nem lehet eléggé korán elkezdeni azt a fajta szemléletet működtetni, ami a hatékony költségkezelésre fókuszál. A kuponok segítségével a minőségi termékek olcsóbban szerezhetőek be, ez mindenképpen előremutató irány.

5. Kerek az egész, ha kerek az egész

A gyermek közérzete akkor az igazi, ha a szerettei is jól vannak, ezért fontos, hogy ne csak a lurkó, hanem a szülők igénye is terítékre kerülhessen.