Nem csak nyáron lehet pihenniA nyár hagyományosan a nyaralás időszaka, de hiba lenne azt gondolni, hogy csak a meleg hónapokban érezhetjük jól magunkat egy utazás során. Év közben is jár a feltöltődés, és akkor is szuper helyeket lehet találni, amikor nincs éppen strandidő. Persze ilyenkor más jellegű kikapcsolódásra kell készülni, habár a wellness hoteleknek hála, akár a tél közepén is megkaphatod a gondtalan fürdőzés élményét.

Mit vigyél magaddal egy őszi/téli kikapcsolódásra?

Ha wellness hotelbe mész, mindenképpen legyen nálad minden, amit nyáron vinnél a tengerpartra: fürdőruha, törölköző, papucs. Oké, naptej és napernyő talán mégsem kell. Mindenesetre készülj a strandos szettel.

Egy nagyobb bőrönd, telepakolva ruhával, mert vagy hideg lesz, vagy igen változékony lehet az idő, ezért minden eshetőségre fel kell készülnöd. Ha jelenleg nincs ekkora bőröndöd, könnyen beszerezheted az Alza oldalán. Ne fukarkodj a mérettel: minél nagyobb helyed van pakolni, annál kevésbé leszel frusztrált amiatt, hogy nem fér el minden, amit be szeretnél pakolni.

Nem árt beszerezni néhány útikönyvet!

Ha hűvösebb nyaralásra készülsz, a wellnessen kívül a városnézés, a környék felfedezése is nagyobb szerepet kaphat. Jó, ha van nálad útikönyv, vagy a tableteden előre elmentesz néhány oldalt, ami kalauzol az adott városban, megmutatja, hogy mit érdemes megnézni. Mivel várhatóan sok lesz a séta, gondoskodj kényelmes cipőről is!

Érdemes előre tájékozódni a jó éttermekről, pubokról, hogy a lazítás és az étkezés is a lehető legjobb hangulatban teljen. Válassz olyan úticélt, ahol sok a látnivaló, így biztosan nem fogsz unatkozni akkor sem, ha a szálloda medencéjén kívül is szeretnél valamit látni. Az okostelefonod segítségével számontarthatod, hogy hol jártál már, és hol nem, valamint akkor is segítségedre lehet, ha esetleg eltévednél

Ha folyamatosan figyeled az akciós lehetőségeket, egészen olcsón ki lehet kapcsolódni a szezonon kívüli időszakban, ilyenkor ugyanis számos szálláshelyre lehet áron alul eljutni, ugyanis ezzel igyekszenek növelni a forgalmat a holtszezonban. Használd ki a lehetőséget!

Ez a cikk támogatott tartalom.