Ha te is gondolkozol a zöldenergia felé való elmozduláson, most kiváló lehetőség nyílt rá! A pályázati lehetőséggel élve akár te is telepíthetsz modern napelemes rendszert az ingatlanodon, és akár 5 millió forint támogatásban is részesülhetsz.

Gondolkodtál már azon, hogy hogyan járulhatsz hozzá a környezetbarát energiatermeléshez és a tároláshoz? Ezzel a programmal most ez könnyebb, mint valaha. Azok, akik most fejezik ki szándékukat, és bekapcsolódnak a zöldenergia terén történő fejlesztésekbe, már most csatlakoztak a kezdeményezéshez. Te is lehetsz köztük!

Olcsó napenergia

A kormány által biztosított 75 milliárd forintos támogatási keret segítségével a lakóépületek tiszta zöldenergiával történő ellátása könnyedén megvalósítható. Az átvállalt költségek kétharmadával tíz év alatt vissza is térülhetnek a beruházások. Ezen felül, a támogatott családok nemcsak napelemeket telepítenek, hanem energiatárolókat is, ami rugalmasságot és öngondoskodási képességüket erősíti, emellett pedig csökkenthetik az áramszámlájukat.

Az első hét eredményei már most lenyűgözőek: több mint 21 ezer jelentkező mutatta érdeklődését a Napenergia Plusz Program iránt, amint az Energiaügyi Minisztérium bejelentette.

Ne habozz, a jövő zöldenergiás időszámítása most kezdődik, és te is részese lehetsz ennek a pozitív változásnak! A jóváhagyásokról 15 munkanapon belül értesülsz, és már dönthetsz is a kivitelezőkről. Ha még nincs kivitelezői szerződésed, azt is az aláírásod után nyújthatod be.

Ne maradj le erről az izgalmas lehetőségről, és légy te is a zöldenergia forradalmának részese!

Miért is jó vagy hasznos a napelemes rendszer

A napenergia és a napelemes rendszerek használata számos környezetvédelmi, gazdasági és energetikai előnnyel jár. Először is, a napenergia tiszta és megújuló forrás, ami minimalizálja a környezeti hatásokat és csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást, hozzájárulva ezzel a klímaváltozás elleni küzdelemhez. A napelemes rendszerek telepítése csökkenti a fosszilis tüzelőanyagok felhasználását, ezáltal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását.

A napelemekkel termelt energia hosszú távon költséghatékonyabbá teszi az elektromos áram előállítását. Bár ezen rendszerek kezdeti költségei magasak lehetnek, a hosszú távú megtérülés és az energiaköltségek csökkenése jelentős gazdasági előnyöket eredményez. Az egyre fejlődő technológia és a napelemgyártás növekvő hatékonysága tovább csökkenti a rendszerek telepítési költségeit, elősegítve ezzel a szélesebb körű elterjedést és hozzáférést.