Milyen vitaminokat vállasszunkGyakran szükségtelennek tekintjük az étrend-kiegészítőket , ha meg vagyunk győződve arról, hogy megfelelően kiegyensúlyozott étrendet alkalmazunk, és gondoskodunk a rendszeres fizikai aktivitásról. Érdemes azonban belátni, hogy a megfelelő étrend-kiegészítők és vitaminok nagy hatással vannak immunitásunk javítására, hatékonyan ellensúlyozzák a stresszt és csökkentik a krónikus betegségek kockázatát. Melyek a bevált étrend-kiegészítők és milyen vitaminokat érdemes minden nap szedni?

A legfontosabb vitaminok és ásványi anyagok az emberek számára

Az emberi szervezet egészségét befolyásoló legfontosabb vitaminok és ásványi anyagok a következők!

  • D-vitamin – döntő fontosságú az intenzíven edző emberek számára a csontrendszer erősségére gyakorolt ​​hatás miatt, valamint a csontfejlődés során a gyermekek, és a csontritkulás kockázata miatt az idősek számára. A D-vitamin lassíthatja a rák kialakulását, és növeli a szervezet immunitását is, különösen ősszel és télen kell kiegészíteni, a világ nem túl napos részein, például hazánkban, akár egész évben is szedhető.
  • B-vitaminok – amelyek részt vesznek a szervezet energia-anyagcseréjében, karbantartják az idegrendszert, a koncentrációt, szabályozzák a vérnyomást és a cukorszintet, támogatják a szív és az agy munkáját, a nők hormonrendszerét, védik a májat és jelentősen erősítik a csontokat.
  • C-vitamin – fontos a kötőszövet, a csontok, a fogak és az erek jó állapotához, támogatja az immunitást, a vas felszívódását és növeli a zsírsav-oxidáció sebességét.
  • K2-vitamin – támogatja a kalcium szállítását az artériákból a csontokba, így elengedhetetlen a szív megfelelő működéséhez.
  • Magnézium – ásványi komponens, amely fontos szerepet játszik az izomrendszer működésében, a sejtek kommunikációjában, az energia-anyagcserében, valamint erősíti a csontokat és a látást, valamint nyugtató hatású.

A táplálékkiegészítők típusai

Az allnutrition.hu táplálékkiegészítők olyan élelmiszerek, amelyek a napi étrendünket megfelelő tápanyagokkal egészítik ki. Nem gyógyszerek, és nem helyettesíthetik a kiegyensúlyozott, különféle természetes termékekben gazdag étrendet. Azt is érdemes megjegyezni, hogy nem befolyásolják egészségünket, bár az általános állapotunk szempontjából fontos összetevők forrásai. Leggyakrabban használatukat megkönnyítő formában kaphatók, például kapszulák, tabletták, drazsék, vízben vagy szájban oldódó poros tasakok, valamint folyékony formában, adagolóval integrált kiszerelések, amelyek megkönnyítik az ajánlott mennyiség pontos kimérését.