légisen elepganica a nike-valA Nike soha nem áll meg, folyton újít, valami újban töri a fejét. A kollekciók mindig hoznak magukkal valamilyen innovatív változtatást, ami vagy az évszakhoz, vagy a funkcionalitáshoz, vagy valamilyen tematikához kapcsolódik. Úgyhogy képtelenség a márka háza táján egy pillanatig is unatkozni! Nézzük, mivel kecsegtet az idei esztendő!

Légiesség minden lépésben?

Igen, így is összegezhető az, amit a https://ecipo.hu/c/sportcipok/marka:nike oldalon látható paletta minden egyes tagja kínál. Ez az irány, a könnyedség alapvetően nem mondható újdonságnak, mert a sportszerek, különösen a sportcipők területén elsőbbséget élvez a minimális tömeg. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a cipők súlya a lehető legkisebb. Versenysportolók ezt nyilvánvaló módon képesek hasznosítani, mert bár a hétköznapok szintjén majdnem elképzelhetetlen, de amikor a gyorsaság a tét, akkor pár dekagramm is sokat számít. Viszont ennek fényében jogosan merülhet fel az a kérdés, hogy ha ez egy ennyire specifikus előny, akkor miként élvezhető a mindennapokban? Mert bár a Nike folyamatosan támogatja a sporteseményeket, és fejleszt cipőket profi versenyzőknek, ettől függetlenül a termékei a nagyvilág közönsége számára is elérhetőek. Tehát releváns a felvetés, hogy a légiesség milyen módon élhető meg, használható ki a mindennapokban?

Nike cipők az ecipo webshopból

Nos, a könnyedség, a minden lépéssel érzékelhető légiesség nem olyasvalami, ami pusztán a sportpályán jön jól, sőt. Egész napos viselésnél elmondhatatlan előny, ha a lábak megterhelése minimális, ha a jelentéktelen súlyhoz kényelmes belső kialakítás társul, mert ez egy az egyben hozzájárulhat a jó közérzethez. Úgyhogy specifikáció ide, extra jellemvonás oda, ez igenis élvezhető nap, mint nap, lévén általa élvezetesebbé válik a járás, miközben természetesen a stabilitás is biztosított.

Hogy jön ide az elegancia?

Az elegáns megjelenés nem egyenlő az öltönnyel vagy kosztümmel. A sportos fellépés is rendelkezhet elegáns stílusjegyekkel, amitől roppantul egyedivé, trendivé válik a kisugárzás. Ebben a Nike mindig is az élen járt, ami valahol nyilván elengedhetetlen akkor, amikor világsztárok viselik büszkén a gyártó különböző kollekcióit.

A márka ráadásul általában valamilyen téma mellett is kiáll, mintegy felhívva rá a figyelmet, ezáltal még lényegesebb az egyedi kisugárzás. Mondhatnánk úgy is, hogy az adott évhez társuló dizájn általában valamilyen plusz üzenetet is hordoz, azaz valamit külön képvisel, ezért is elvárás, hogy minden egyes év hozzon magával valami újat, valami mást, mint az eddigiek.

A sportolóknak fejlesztett innovációk a hétköznapokban is helyet kapnak?

Igen, az elmúlt évek tanulsága egyértelműen arra világít rá, hogy mind többen fókuszálnak a lábaik egészségére, s ehhez szervesen kapcsolódik a hordott cipő milyensége. Azaz bár például a légies kivitel elsősorban a sportolókat vette „célba”, végül a mindennapokban is jó szolgálatot tesz, mint ahogy azt a mellékelt ábra mutatja. De természetesen aki szívesebben voksolna az egyszerűségre, a Nike felhozatalában megtalálhatja a számítását.