Eleged van a régi, elavult konyhai eszközökből? Nem vagy egyedül. Azok a konyhafelszerelések, amivel nagymamáink régebben vígan elboldogultak, mai felgyorsult világunkban már sajna nem feltétlenül állják meg a helyüket.

Szerencsére rengeteg innovatív konyhafelszerelés van a segítségedre a sütés-főzés során. Ezek az eszközök modern kivitelezésűek, időtálló anyagokból (rozsdamentes acél, szilikon) készülnek, hogy sokáig örömödet leld a használatukban. Kialakításuknak köszönhetően biztonságosan használhatóak.

Ideje rendszerezned konyhai eszközeidet, és megszabadulni a régi, nehezen használható és csak bosszúságot okozó edényektől. Ha kíváncsi vagy a legújabb konyhai felszerelés, és kiegészítő trendekre akkor ITT körül kell nézz >>

Konyhai eszközök az egészséges ételekért

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap az egészséges táplálkozás és ezzel párhuzamosan egyre nagyobb lett a nyomás a háziasszonyokon, családanyákon is. A modern konyhai eszközök szem előtt kell tartsák az egészséges táplálkozást és a funkcionalitást is, ezért nem mindegy milyen eszközüket is használunk.
A régi receptekhez képest ma már nem esszük a túlzottan cukros ételeket, mint ahogy már nem trendi bő olajban sütni sem.

Bizonyos ételekhez azért elengedhetetlen minimális mennyiségű olaj használata. Kis mennyiséget viszont nem könnyű felvinni az olajos flakonból az ételre. Ebben segít a konyhai spray, amit esetleg te is láttál már receptvideókban.

olajspray

Divatos, elegáns megjelenésével a modern konyhákba is beilleszkedik, segítségével pedig a megfelelő mennyiségű olajat tudod az ételre fújni sütés, főzés, grillezés, vagy salátakészítés alkalmával.

Az egészséges táplálkozáshoz természetesen a zöldségek is hozzátartoznak. Ha sokszor úgy érzed, hogy te vagy a gyermekeid nem esznek eleget belőlük, akkor itt az ideje kicsit feldobnod az elkészítést és a tálalást. Többféle zöldségvágó közül válogathatsz, amikkel egyrészt könnyű dolgod lesz aprításkor, másrészt mókás formákra vághatod velük a zöldségeket, így könnyebben belecsempészheted azokat a napi menübe.

Multifunkciós eszközök

A modern konyhafelszerelés kétségkívül sarkalatos pontja a konyhának. Amik a leginkább segítségedre lehetnek a felgyorsult napirend mellett, azok a multifunkciós konyhai eszközök. Használatukkal időt és helyet takarítasz meg magadnak a konyhában, hiszen nem kell minden apró előkészítési művelethez, aprításhoz külön eszközt beszerezned és tárolnod.

A multifunkciós konyhai szeletelővel például tetszőleges formára szeletelhetsz szinte bármilyen zöldséget, gyümölcsöt, vagy sajtot, és ehhez még vágódeszkára sincs szükséged!