alza borhűtőHáztartásunkban több-kevesebb élelmiszert raktározunk friss fogyasztásra, amelyeket nem feltétlenül szeretnénk tartósítani, viszont szép, egészséges állapotában elfogyasztani igen, még ha nem is azonnal. Hagyományos hűtési eljárásokat ma már nem feltétlenül van lehetőségünk használni, amilyen például a kútba leengedés, a földben hűtés, vagy épp egy igen jól eltalált kamra, illetve pince.

Ahogy életterünk megváltozott, és bizonyos szempontból a táplálkozásunk is, szükség van a háztartásunkban egy komplett segítségre, amely a kezünk ügyében tartja frissen, hűvösen a friss élelmiszert. A rendelkezésre álló hely, a hűtésre váró feladatok, a család nagysága, igényei mind meghatározóak abban, hogy milyen és mekkora hűtőszekrény lesz számunkra a legmegfelelőbb.

Milyen hűtőt válasszunk nagyobb igények esetén?

Beépíthető hűtőszekrényt válasszunk, amelynek kötött a helyigénye, vagy szabadon állót, amely alkalomadtán mégis csak könnyebben áthelyezhető? Kombinált hűtőnk legyen, amelynek a kisebb része fagyasztó, vagy inkább csak egy kimondottan frissen tartó hűtő? A kiskert folyamatosan fogja szállítani a raktározandó friss ételeket, vagy csak néha elmegyünk bevásárolni és azt tároljuk, amit megvettünk? Netán nagyobb mennyiségekben főzünk, hogy ne kelljen minden nap a tűzhely mellett állni hosszú órákat, és így nagyobb vagy épp több edényt is el kell raktározzunk a hűtőben? Hiszen hűteni kell a leveszöldségtől kezdve a húsokon át az élesztőig sok alapanyagot, amit felhasználunk a mindennapi főzésnél, és ennek egy igen kézenfekvő módja a jól megválasztott hűtőszekrény. Ott van például a tojás, melynek a frissességére mindenki ügyel, de nem kellene hűtőszekrényben tárolni.

Mini hűtők kisebb igényekhez

Nagyon kedves kinézető hűtőket lehet kapni olyan méretben, amelyeket akár még egy szobába is elhelyezhetünk, ugyanis kis igényekhez, helyekhez pici megoldás is létezik. Ilyenek a kisméretű hűtőszekrények, amelyek ideálisak kollégiumba, irodába, nyaralóba. Könnyedén raktározható bennük egy kis tej a kávéhoz, egy kis elemózsia, esetleg egy kis édesség. A mini hűtőket inkább olyan helyekre érdemes választani, ahol nem tartózkodunk sokat, vagy nem tervezünk komolyabb főzésekkel.

Ez a cikk támogatott tartalom.

További kedvezményekért nézz szét Otthon kategória oldalunkon.