együtt sportol a családItt a nyár és vele együtt a lehetőségek tárháza. Ilyenkor a gyerekeknek iskolai szünet van és bár a szülők nagy része munkával tölti a hétköznapokat, a hétvége még mindig a szórakozás és a kikapcsolódás jegyében telik. Kézenfekvő ilyenkor, hogy strandokat, tópartokat látogatunk, de nem árt a változatosság és kicsit más lehetőségeket is számba venni.

Nem csak szórakoztató, de hasznos is!


Szórakoztató módszer a testmozgásra, valamint a gőz kiengedésére és órákig szórakoztathatják a gyerekeket. Ez a trambulin. A legtöbb olyan hálóval rendelkezik, amely megakadályozza, hogy kipattanjon vagy leessen a gyermek, ezért győződjön meg róla, hogy jól érzi magát az általa kínált biztosításban. A másik, amit szem előtt kell tartani, az a saját udvar és az, hogy a trambulin hogyan fog benne elférni. Érdemes külön helyet, teret szánni rá, ahol nincsen láb alatt, ahol nem nagy a gyalogosforgalom. Ennek érdekében figyelembe kell venni maga a trambulin méretét is.

EB a barátokkal, a kertben

Minden negyedik nyár abszolút slágere a labdarúgó Európa Bajnokság. A labda kapuba rúgása sok gyerek kedvelt időtöltése és a foci gyermeki szeretete a világ egyik legnagyobb sportágává tette. A foci hivatalos szabályai meghatározzák, lefektetik a részleteket, de ha szórakozásból játszanak, akkor egyszerűen mindegy, miként játsszuk azt. Osszon egy legalább nyolc gyerekből álló csoportot két csapatra. Adjon nekik egy focilabdát és buzdítsa őket, hogy rúgják azt az ellenfél kapujába – kézzel nem ér! Az a csapat nyer, amelynek a végén a legtöbb gólja van. 


Csapatszellem mindenek felett


Az egyetlen dolog, amit a gyerekek jobban szeretnek, mint egy lyukba rúgni a labdát, az a labda lyukba dobása – dióhéjban ez a kosárlabda előfeltétele! A helyszínt illetően két opció van: kimenni egy helyi kosárlabdapályára vagy felszerelni egy palánkot akár a kocsibejáróhoz vagy egy aszfaltozott területre. Nem kell más, csak hozzon egy labdát, hívja át a barátokat, őket felosztani két csapatra. Ha gyerekének születésnapja nyári születésnapja van, akkor a sporteszközök hasznos és könnyű ajándékot jelentenek fiúknak vagy lányoknak, amit azonnal fel tudnak használni.Manapság már nem feltétlenül szükséges áruházakba vagy sportszaküzletekbe ellátogatni, ha a megfelelő sporteszközök megvásárlására adjuk a fejünket. Érdemes körülnézni az interneten és webáruházak termékkínálatát böngészni, hisz bármikor találhatunk valami olcsóbbat, jobbat.

fotók: canva.com