robotporzsívó segítA robotporszívó nagyon megkönnyíti a dolgunkat a házimunka során, nem mellesleg azt az időt, amit porszívózással töltenénk, a családunkra is fordíthatjuk. Nincs is annál jobb érzés, amikor a kanapén ülünk a gyermekeinkkel, a házastársunkkal, és közben a robotporszívó serényen dolgozik körülöttünk és az egész lakásban. A robotporszívók hatékonyan navigálnak a lakásban és közben eredményesen tisztítják meg a különböző padlófelületeket. Mutatjuk, hogy miért jó, ha egy tiszta otthonban élünk, a robotporszívók előnyeiről is szó esik és a legjobb típusokat is megemlítjük.

Érvek a tiszta otthon mellett

A tiszta otthon jót tesz a léleknek

A robotporszívó duplán is pozitívan hat a mentális egészségre. Egyrészt a kevesebb házimunka, több szabadidőt jelent, ami egy egész napos munka után felüdítő lehet. Másrészt a tiszta, higiénikus lakás is jó hatással van a lélekre, másnap ez hatással lehet a munkahelyi produktivitásunkra is.

Csökkenti a stresszt

A rendetlen lakás látványa emeli a stressz- szintet. A tény, hogy még takarítani kell munka után, szintén idegessé tehet bennünket. Viszont, ha tudjuk, hogy egy – két háztartási eszközünk elvégzi helyettünk a házimunka egy részét, ez jó hatással van a lelkivilágunkra. A robotporszívó segítségére mindig számíthatunk. A legjobb robotporszívó márkák közé tartozik az iRobot, a Xiaomi, a Robzone, a Sencor és a Tesla. A 2020-as robotporszívó teszt eredményeit is megtekinthetjük, hiszen nagyon megkönnyítheti a választásunkat.

Kevesebb por, állatszőr és kórokozó

Minél tisztább egy lakás, annál kevesebb esélye van annak, hogy por lepi a padlót, hogy allergiát okozó anyagok bújnak meg a lakás megannyi pontján. Egy robotporszívó a támaszunk lehet a nagyobb tisztaság fenntartásában, ezzel az allergia kialakulásának a kockázata is csökkenhet, vagy a meglévő allergiás tünetek enyhülhetnek.

A robotporszívó néhány előnye

A robotporszívó számos előnnyel büszkélkedhet. Az egyik előnye az, hogy kis helyen is elfér. Sokan azért is választják ezt a takarító eszközt, mert kevesebb terhet szeretnének cipelni a vállukon, hiszen egy házimunkával kevesebbet kell elvégezni. A robotporszívó mellett szól, hogy a fogyasztása viszonylag alacsony. Mivel nagyon jó orientációs készséggel rendelkezik, így az egész lakás kitakarításában számíthatunk a robotporszívónkra.

A robotporszívó minden olyan otthon alapvető háztartási eszköze, ahol az idő nagyon sokat számít. Márpedig egy robotporszívóval nagyon sok időt megspórolhatunk, hiszen a készülék a távollétünkben is végzi a dolgát, de akkor is számíthatunk a munkájára, ha mi éppen mással foglalatoskodik otthon.

Mi alapján válasszunk?

Robotporszívó vásárlás előtt sok tényezőt meg kell fontolnunk. A döntést megkönnyíti, ha megismerjük a robotporszívó teljesítményét, navigációs módszereit, a zajszintjét, a szűrés típusát. Jó, ha tisztában vagyunk a robotporszívó üzemi idejével is. Ha kutya, vagy macska is él a családban, akkor az is lényeges, hogy a kiválasztott robotporszívó alkalmas – e az állatszőr porszívózására. Ha moppal, felmosóval kombinált porszívót szeretnénk, akkor azt is tudnunk kell, hogy mely márkákra fókuszáljunk. A döntésünk meghozatalában, a robotporszívó ára is meghatározó lehet.

A fotó forrása:
LightField Studios / Shutterstock.com